• Specialisten in transport
  • Hoogwaardige diensten
  • Getraind personeel
  • Slim op weg

Onze nieuwe gekoelde dubbeldekker is een wereldprimeur!

Onze nieuwe gekoelde dubbeldekker is een wereldprimeur!

Na een proefperiode van een jaar rijdt onze eerste eigen dubbeldekker voor supermarktketen Spar in Waalwijk. De gekoelde oplegger, waarin twee laadvloeren boven elkaar geplaatst zijn, biedt maar liefst 75% extra laadlengte. Hiermee kunnen bijvoorbeeld 56% extra rolcontainers worden vervoerd. Deze innovatie vormt een prachtige aanvulling op onze logistieke samenwerking met Spar.

Tijdens de proefperiode reden we met gehuurde dubbeldekkers om te kijken naar de bereikbaarheid, temperatuurbeheersing, chauffeurservaringen en logistiek rond het distributiecentrum en de winkel. Vervolgens is in samenwerking met chauffeurs, Spar, carrosseriebouwer Burgers en koeltransportspecialist Thermo King een op maat gemaakte trailer ontwikkeld.

img_6360

Uniek aan deze dubbeldekker zijn de stille, krachtige cryogene koeling en de drie lengtelanen op het bovendek, waarmee we een wereldprimeur hebben. Ook de licht aflopende vloer van het bovendek vooraan is bijzonder, om genoeg ruimte te scheppen voor verdampers van de koeling aan het plafond.

De oplegger is voorzien van drie assen, waarvan de achterste twee gestuurd zijn om de wendbaarheid te bevorderen. De Dhollandia laadklep, die is voorzien van veiligheidsrekken en grote zijlosplaten, beslaat de volledige achterzijde en biedt een ruime werkplek voor de chauffeur tijdens het lossen bij de winkels.

Terug naar overzicht

Overige nieuwsberichten