• Specialisten in transport
  • Hoogwaardige diensten
  • Getraind personeel
  • Slim op weg

Minister deelt testresultaten over ‘Connected transport’

Minister deelt testresultaten over ‘Connected transport’

In navolging op ons nieuwsbericht van 26 september over de samenwerking van Peter Appel Transport in de grote praktijktest platooning. Is afgelopen zaterdag, 10 november, tijdens het congres TLN Live 2018 het boek ‘Experience Week Connected Transport 2018 - Lessons Learned’ aangeboden door minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen aan TLN-voorzitter Arthur van Dijk. In dit boek zijn de testresultaten bekend gemaakt van de recente Experience Week Connected Transport welke gehouden is van 1 tot en met 5 oktober 2018 jl.

Experience Week Connected Transport

Tijdens de testweek begin oktober, waarin 250 ritten zijn gemaakt met in konvooi rijdende vrachtauto’s, die allemaal waren voorzien van de nieuwste connected technologie. Peter Appel Transport was in deze week als een van de ketenpartners van transport en logistiek die de complexe uitdagingen is aangegaan op vlak van veiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid.  

Gedurende de week en verspreid over Nederland heeft een indrukwekkend aantal vrachtwagens in konvooien nieuwe toepassingen op het vlak van verkeersmanagement (iVRI’s) geïntegreerd. Door te experimenteren met vrachtautotreintjes gekoppeld aan slimme verkeerslichten. Door de inzet van beschikbare technieken werden logistiek én verkeersmanagement aan elkaar verbonden. Ook de ontwikkelingen ten aanzien van het gebruik van data en connectiviteit zijn zo optimaal benut en in de praktijk beproefd. De wereld van logistiek, datadelen en verkeersmanagement zijn dichter bij elkaar gebracht. En de resultaten stimuleren een verdere doorontwikkeling.

Testresultaten

Ben je geïnteresseerd geraakt in de testresultaten, dan kan je het boek downloaden in onderstaande link.

Download het boek hier

Terug naar overzicht

Overige nieuwsberichten