• Specialisten in transport
  • Hoogwaardige diensten
  • Getraind personeel
  • Slim op weg

Peter Appel Transport gaat rijden met de Volvo Safety Truck

Peter Appel Transport gaat rijden met de Volvo Safety Truck

Middenmeer –  Vanaf vandaag gaat Peter Appel Transport rijden met een Volvo Safety Truck. Meer bewustwording van een veiliger rijgedrag bij vrachtwagenchauffeurs is de drijfveer voor Peter Appel Transport voor de aanschaf van deze speciale Volvo trekker. De Volvo is gespoten in de opvallende kleuren van een Volvo veiligheidstest. Bovendien is deze trekker voorzien van onze eigen Peter Appel Transport logo’s.

Het thema verkeersveiligheid staat bij Peter Appel Transport hoog in het vaandel. Met de aanschaf van deze Volvo FH, met aan boord de nieuwste veiligheidsvoorzieningen, willen we dit thema extra kracht bijzetten.

Veilig

Tom van Staveren, Risk & Safety Manager: ‘Toen de mogelijkheid voorbij kwam om de Volvo Safety Truck aan te schaffen hebben we direct besloten dit te doen. Met deze trekker willen wij onze veiligheidscultuur benadrukken. Veiligheid voor de chauffeurs en naar de medeweggebruikers is het allerbelangrijkste in ons dagelijks werk. Niet voor niets luidt ons veiligheidsbeginsel; ‘Een chauffeur bij Peter Appel Transport heeft nooit haast, het hoeft niet snel, wel goed en vooral veilig.’Volvo-FH-Safety-Truck

Onze afdeling Wagenparkbeheer rust onze vrachtwagen, waar mogelijk, uit met de nieuwste technieken op veiligheid zoals 360 graden-camera’s en geavanceerde remsystemen.

Medeweggebruikers

Om de medeweggebruikers nog eens extra te attenderen op de dode hoek die een vrachtauto kent, is de Safety Truck voorzien van de zogenaamde dode hoek sticker. Dit om weggebruikers alert te maken op de gevaren van de dode hoek.

Volvo Safety Truck

De truck heeft een speciaal veiligheidspakket bovenop de standaard veiligheidscabine die al op de truck zit. Het pakket bestaat onder andere uit een airbag, Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control en noodremfunctie, Driver Alert Support en Lane Change Support. Het pakket Safety First Pro Line bevat daarnaast ook nog het Visibility Pro pakket met bijvoorbeeld een regensensor en Bi-Xenon koplampen met statische bochtverlichting.

Terug naar overzicht

Overige nieuwsberichten