• Specialisten in transport
  • Hoogwaardige diensten
  • Getraind personeel
  • Slim op weg

Sven Schuit (21) uit Tuitjenhorn is ambassadeur voor het NK Veiligste Chauffeur 2019

Sven Schuit (21) uit Tuitjenhorn is ambassadeur voor het NK Veiligste Chauffeur 2019

Vrachtwagenchauffeur Sven Schuit uit Tuitjenhorn is aangewezen als ambassadeur van Noord-Holland bij het NK Veiligste Chauffeur, een competitie van TVM Awards waarbij gezocht naar de veiligste beroepschauffeur van Nederland.

Er zijn dertien ambassadeurs, allemaal beroepschauffeurs die zich inzetten voor verbetering van transportveiligheid: de belangrijkste doelstelling van deze competitie dat een initiatief is van TVM Verzekeringen.

Schuit is met zijn 21 jaar de jongste van de ambassadeurs. Hij is beroepschauffeur bij Peter Appel Transport in Middenmeer, waar manager Tom van Staveren hem - ook op voorspraak van zijn collegachauffeurs - naar voren schoof als meest geschikte kandidaat voor het ambassadeurschap.

Op jaarbasis rijdt Schuit ongeveer 160.000 kilometer in de vrachtwagen. Hij hoopt als ambassadeur een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de breedste zin van het woord. ,,Mijn advies aan iedereen in het verkeer? Heb vooral geen haast. Verkeer gaat zoals het gaat’’, zegt Sven Schuit.

Safety Truck

De chauffeur uit Tuitjenhorn kreeg vorige maand de sleutels van de speciale Volvo Safety Truck met aan boord de nieuwste veiligheidsvoorzieningen.

Van Staveren daarover: ,,Met deze Volvo FH-trekker willen wij onze veiligheidscultuur benadrukken. Veiligheid voor de chauffeurs en naar de medeweggebruikers is het allerbelangrijkste in ons dagelijks werk. Niet voor niets luidt ons veiligheidsbeginsel ’Een chauffeur bij Peter Appel Transport heeft nooit haast, het hoeft niet snel, wel goed en vooral veilig.’’

Het NK Veiligste Chauffeur 2019 begint met een online-kennisfase. Aansluitend volgen twee halve finales en een grote landelijke finale op 26 oktober op het TT Circuit in Assen. Als onderdeel van de competitie wordt ook rijgedrag gedurende een langere periode gemeten.

Behalve de eer verdient de winnende chauffeur een reis naar Brazilië voor twee personen. Aanmelden als deelnemer kan tot en met 31 mei via www.tvmawards.nl.

Bron: Noordhollands Dagblad 15/05/2019, Redacteur/verslaggever Richard Zut

Terug naar overzicht

Overige nieuwsberichten